שימו לב- במהדורת 2010 ניתן לקבל ללא תוספת תשלום, מתאם פודים לידית הקפה, ההופך מכונת קפה מקצועית זו לא רק למכונת קפה אספרסו הפועלת עם קפה טחון אלא גם למכונת קפה פודים מוצלחת ביותר !
מאפייני המכונה
◄ ידית הקפה
ידית קפה זו הינה ברמת איכות כידית מסחרית. עשויה מפליז בציפוי ניקל חזק ומוצק לשמירת חום ויצוב הטמפרטורה כך שהינה תמיד אופטימלית להפקת קפה אספרסו. על פי אותו עקרון במכונות קפה מסחריות, גם כאן המסננות הכלולות הינן למנה כפולה ולמנה בודדת ואינן מסננות לחץ מבוקר.
◄ דוד חימום המים במכונת הקפה
מדובר בדוד אטום העשוי כולו מנירוסטה עם גוף חימום בעל הספק של 1000 וואט המפיק חימום יעיל וזריז ביותר וכן עוצמה גבוהה של אדי הקיטור להקצפת החלב.
למעשה כמעט ואין זמני המתנה בין הכנת כוס קפה אחת לשנייה ונאפשר להפיק כוס אחר כוס בקצב אחיד ורצוף . משך החימום הראשוני מרגע הדלקת המכונה עומד על כדקה אחת, ומשך הזמן עד לאדי קיטור להקצפה הינו עד 50 שניות בלבד.
יתרון מהותי בכך שדוד החימום בנוי כולו מנירוסטה הינו עמידותו בפני נזקי חלודה וקורוזיה. מומלץ לבצע ניקיון נגד אבנית מדי פעם עם חומר מורשה ללא חשש מגרימת נזק לדוד החימום.
◄ מאפייני המשאבה
כידוע, נדרש לחץ של 9 בר להפקת אספרסו מוצלח. משאבת מכונת הקפה במכונה זו הינה למעשה בעלת עוצמה של 19 בר, ובכך מבטיחה הפקת לחץ רב באדי קיטור להקצפה מעולה ומיצוי נכון ומבוקר של םולי הקפה לאספרסו איכותי. מדובר במשאבה מסוג Ulka עם יכולת הספק של 54 וואט, ממש כמקובל במכונות מקצועיות.
◄ שלוש נורות בקרה ושליטה מדוייקת בטמפרטורה
מכונת קפה ג'וניור מצויידת בנורת בקרה נפרדת לכל פעולה וכן במתגי הפעלה קלים לתפעול. הדלקת המכונה מתבצעת בהורדת המתג הראשי, ובכך נדלקת נורת הבקרה הימנית. הדלקת המכונה מורה לדוד להתמלא במים ולהתחמם. רגעים ספורים לאחר מכן מושגת טמפרטורת חליטה, ואז נדלקת נורת הבקרה השמאלית ביותר המאותת כי כעת ניתן להכין קפה. לשימוש בצינורית אדי הקיטור, יש להוריד את המתג האמצעי וכבר תוך שניות ספורות עד דקה, נדלקת נורת הבקרה האמצעית המאותת כי טמפרטורת הדוד מתאימה כעת לפעולת ההקצפה.
◄ שעון לחץ מובנה
בחזית מכונת קפה נמוקס ג'וניור ממש כמו במכונות קפה אספרסו מקצועיות, מצוי שעון מד לחץ עם סקאלת צבעים המתריאה על לחץ מיצוי הפולים בהליך הכנת הקפה. אפקט שימושי זה מאפשר למשתמש בקרה מלאה על הליך החליטה ומעניק אינפורמציה לגבי שינויים ברמת הטחינה או בחוזק דחיסת פולי הקפה הטחונים.
◄ צינורית אדי קיטור להקצפת חלב או למים חמים
צינורית נירוסטה עמידה ומחוברת במנגנון חיבור כדורי למטרת חופש תנועה בכל כיוון. זרבובית ההקצפה הינה מפליז מצופה כרום ומתברגת החוצה לשם לניקוי. מפיקה עוצמה גבוהה של אדי קיטור והקצפת חלב לקפוצ'ינו מקצועי. למעשה נעשה שימוש בפטנט ייחודי- פיית צד היוצרת ערבול החלב בקנקן ההקצפה ומייעלת את הפקת ההקצפה באופן מקצועי וקל.
◄ מיכל מים
מיכל המים הינו גדול במיוחד ויכול להכיל עד כ- 2 ליטרים. את המיכל ניתן להוציא מהמכונה בקלות רבה למטרות מילוי מחדש או למטרת ניקיונו.
◄ שסתום משחרר לחץ
מכונת אספרסו קפה נמוקס ג'וניור מצויידת בשסתום בטיחות אוטומטי לשחרור לחץ יתר שנבנה במשאבה במקרה כגון בו ידית קפה סותמת את יציאת המים עקב קפה טחון דק מדי. שסתום בטיחות זה מאריך את חיי מכונת הקפה הודות למניעת לחץ יתר ועומסים על הרכיבים האחרים.
◄ לכידת נוזלים במגש נפרד
המגש ללכידת נוזלים הינו מפלסטיק עם רשת כיסוי נירוסטה. זהו מגש עמוק הקולט טפטופי ושאריות מים או קפה. חשוב! את מגשי המים יש לרוקן באופן תדיר וכן לנגב שאריות לחות מדי יום על מנת למנוע אפשרות לפגיעה בציפוי המגן.
◄ חמם כוסות פאסיבי
מכונת קפה ג'וניור מאופיינת במשטח חמם כוסות פאסיבי המחמם את כוסות הקפה הממוקמות על "גג" המכונה כאשר היא דולקת.
יתרונו של משטח החימום הפאסיבי הוא בחיסכון בחשמל, ומשפר את תהליך הכנת הקפה, שכידוע כוס קרה שואבת אליה את חום האספרסו, כך שתמיד מומלץ כי כוסות האספרסו יחוממו מראש.
◄ גוף מכונת הקפה
כאמור- גוף המוכנה הינוי מפלדה בציפוי מגן, מוצק ומאסיבי.
◄ מימדים
גובה – 33.7 ס"מ. רוחב – 23 ס"מ. עומק – 30.3 ס"מ.
◄ אחריות
מוגבלת לשנה במעבדות מורשות.
◄ ארץ יצרן
איטליה.
ן |
איטליה |
|
שנה |
|
9.5 ק"ג |
|
פלדה בציפוי אנמל |
|
נירוסטה |
|
דוד אטום |
|
225 מ"ל |
|
55 שניות |
|
רטט |
|
19 בר |
|
54 וואט |
|
9 בר |
|
88-92 |
|
78-82 |
|
45 שניות |
|
40 שניות |
|
פלסטיק לבן |
|
2 ליטר |
|
מלמעלה |
|
22 ס"מ |
|
כן |
|
אופציונלי |
|
אופציונלי |
|
לא |
|
כן |
|
מסחרית |
|
פליז מצופה בניקל |
|
אלומיניום מוקשה |
|
חסר נתון |
|
53.7 מ"מ |
|
בודדת וכפולה |
|
כן |
|
כן, עודף לחץ |
|
לחיצה |
|
לא |
|
כן |
|
18 X 12.5 |
|
פסיבי |
|
31 |
|
פלסטיק |
|
ציפוי ניקל |
|
כן, 2 |
|
כן |
|
לא |
|
כן |
|
10.5 ס"מ |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
61 |
|
1050 |
|
אפור מטאלי |
|
34.5 / 23.0 / 30.0 |