Semi-Professional Espresso Coffee Machine "Fenice" Nemox
מכונת קפה אספרסו נמוקס "פניסיה"
מידע כללי
מכונת קפה אספרסו נמוקס Fenice מנירוסטה מבריקה, הינה המודל הוותיק והמקצועי המוביל תוצרת Nemox האיטלקית.
תוצרת נמוקס איטליה, מכונת קפה מקורית העומדת בכל בדיקות התקנים והאיכות העולמיים. מכונת קפה אספרסו מקצועית לגמרי, עם טמפר מובנה בגוף המכונה, עשויה כולה מנירוסטה מלוטשת ברמת גימור ללא פשרות, וכעת- במחירי הכרות!
מכונת קפה זו מורכבת מרכיבים המצויים גם במכונות קפה מסחריות כגון- פנים הצנרת העשוי מנחושת ומפליז, ידית מקצועית בקוטר 58 מ"מ, ושסתום פורק לחצים תלת כיווני solenoid valve.
בדומה לדגם עם המטחנה המובנית ה'אופרה', גם בדגם הפניסיה מותקנת משאבה מקצועית מסוג ulka 54 Watt, דוד חימום מים מפליז בקיבולת עד ל- 300 סמ"ק המפיק טמפרטורה יציבה בשילוב עם לחץ הקצפה עוצמתי. חשוב לא פחות- מראה המכונה מרהיב!, עיצוב קלאסי ומהוקצע תוך שימוש בסטנדרט נירוסטה גבוה (תעשיית המזון 304) מלוטשת ומבריקה כמראה.
דגמי מכונות קפה אספרסו Fenice ודגם ה Dell'Opera (לכבוד בית האופרה "פניסיה" הידוע בונציה המרהיבה). דגמי 2010 החדשים והמשופרים מגיעים מצויידים במאיץ חימום המפיק לחץ להקצפת החלב תוך שניות ספורות עד 15 שניות, כמו גם ידית קפה מרשימה ועם מגש מעוצב, מסננות למנה כפולה ובודדת, כפית מדודה למנת 7 גרם קפה וטמפר (דוחסן) מובנה בגוף המכונה.
מאפייני מכונת האספרסו
> ידית קפה
מכונת קפה אספרסו מבית נמוקס Fenice מגיעה עם ידית קפה מסחרית מרשימה בקוטר של 58 מ"מ עשויה מפליז בציפוי ניקל מוצק לשמירת חום וייצוב הטמפרטורה כך שהינה תמיד אופטימלית להפקת אספרסו קפה.
ממש בדומה למכונות מקצועיות, המסננות למנה כפולה ובודדת בנויות מנירוסטה ואינן מסננות מדגם לחץ מדוד.
את ידית הקפה יש למלא בקפה טחון, לאחר מכן להדק את הקפה הטחון בידית בעזרת הטמפר המובנה, (התמונה השמאלית), או ע"י שימוש בטמפר מקצועי. כעת ניתן להבריג בחצי סיבוב את הידית לתוך ראש יציאת הקפה למיצוי קפה האספרסו. באם נותרו שאריות קפה טחון, הם נאספים במגש איסוף הנוזלים כך סביבת העבודה והמכונת קפה נשארים ללא לכלוך.
> שסתום שחרור לחצים תלת כיווני "solenoid"
שסתום פריקת לחץ משוכלל זה משחרר את לחץ המים הנבנה בידית הקפה לאחר מיצוי הפולים באופן אוטומטי. בכך מושגות 2 מטרות חשובות: הראשונה, יניקת הלחות מן הקפה הטחון המשומש ומיעת טפטוף מלכלך, והשניה- מייעל ומפשט את ניעורו מן הידית כיחידה אחת שלמה ("עוגיה").
פונקציה חשובה נוספת אותו ממלא השסתום הינה בטיחותית, ומתבצעת כאשר נוצר צורך בשחרור לחץ יתר מהמשאבה, למשל כאשר הקפה שנטחן לידית הקפה הינו דק מדי והמים אינם יכולים לעבור.
השסתום מבטיח פחות תקלות, והארכת חיי רכיבי מכונת הקפה הודות למניעת לחץ מוגבר על הרכיבים הפנימיים.
> דוד חימום המים במכונת אספרסו
במכונת האספרסו "פניסיה" מותקן גוף חימום בתפוקה גבוהה מאוד כך שמגיעים לטמפרטורה הרצויה להפקת קפה ולהקצפת חלב מהירה ביותר. דוד חימום המים בנויי מפליז, ובעל קיבולת עד ל- 300 סמ"ק ומפיק טמפרטורה יציבה בשילוב עם עוצמה אדירה של קיטור להקצפת חלב, זאת כמעט ללא הפוגה.
למעשה אין כמעט זמני המתנה בין הכנת כוס קפה אחת לשנייה וניתן להכין כוס אחר כוס ברצף. זמן החימום לאחר הדלקה הינו פחות מ- 3 דקות וזמן ההמתנה לטמפרטורת הקצפה הינו שניות בודדות.
> שליטה מדוייקת בטמפרטורה עם נורות בקרה
במכונת אספרסו Fenice נורות בקרה נפרדות לכל פעולה וכן כפתורי הפעלה נוחים לתפעול. הדלקת המכונה מתבצעת בלחיצה על הכפתור הראשי, נדלקת נורת בקרה ימנית קיצונית ודוד המים יחל להתמלא ולהתחמם. דקות ספורות לאחר מכן מגיעים לטמפרטורה הרצויה לחליטת ומיצוי פולי הקפה. נורת בקרה שמאלית קיצונית מתריאה כי כעת ניתן להפיק קפה. להפעלת אדי הקיטור, יש ללחוץ לוחצים על הכפתור השני משמאל ולאחר מספר שניות דוד חימום המים יגיע לטמפרטורה הרצויה לצורך הקצפה איכותית.
שימו לב- בדגמים החדשים קיימת פונקציה ייחודית והיא מתג נוסף למטרת יציאת מים חמים לצורך הכנת משקאות חמים, מנה חמה, תה וכדומה.
> שסתומי פריקת לחץ וטרמוסטט הגנה
מכונת אספרסו נמוקס פניסיה מאובזרת במנגנון מיוחד לבקרת טמפרטורה אשר תוכנן על מנת לזרז את זמני ההפוגה בין מיצוי פולי הקפה ליכולת הקצפת החלב ולשמר טמפרטורה אופטימלית להפקת אספרסו איכותי באופן עקבי. מנגנון זה כולל 3 טרמוסטטים וכן שסתומי פריקת לחץ נפרדים לבקרה על טמפרטורת הכנת הקפה, וויסות טמפרטורת ולחץ הקיטור להקצפה. שני שסתומי פריקת לחץ מגינים הן על דוד המים והן על גוף החימום כנגד חימום יתר ו/או לחצים חריגים.
> מאפייני המשאבה
כידוע, נדרש רק לחץ של 9 בר להפקת אספרסו מוצלח. משאבת מכונת הקפה במכונה זו למעשה בעלת עוצמה של 19 בר, ובכך יוצרת הפקת לחץ רב באדי קיטור להקצפה מעולה ומיצוי נכון ומבוקר של פולי הקפה לאספרסו איכותי. מדובר במשאבה מסוג Ulka עם יכולת הספק של 54 וואט, ממש כמקובל במכונות מקצועיות (היקרות משמעותית).
> צינורית אדי קיטור להקצפת חלב או למים חמים
הצינורית בנויה מנירוסטה איכותית ומותקנת על חיבור כדורי המאפשר כוונונה לכל כיוון. זרבובית ההקצפה מקצועית מפליז מצופה כרום ומתברגת לניקוי. בעלת יכולת גבוהה של הוצאת אדי קיטור והקצפת חלב למשקאות קפה מבוססי חלב. הצינורית עושה שימוש בפטנט ייחודי- פיית צד היוצרת ערבול החלב בקנקן ההקצפה ומייעלת את הפקת ההקצפה באופן מקצועי וקל. משמשת גם לקבלת מים חמים.
בדגמים החדשים קיימת אופציית שדרוג לזרבובית מקצועית אהמעצימה את לחץ אדי הקיטור ומומלצת למקצוענים.
> מיכל מים
מיכל המים הינו גדול במיוחד ויכול להכיל עד כ- 2.5 ליטרים, כך שניתן להכין למעלה מ 80 כוסות (לפי ממוצע מקובל של 30 מ"ל לכוס). את המיכל ניתן להוציא מהמכונה בקלות רבה למטרת ניקיון או לשם מילוי מחדש.
> חמם כוסות פאסיבי
מכונה זו מצוידת בחמם כוסות פאסיבי לחימום כוסות האספרסו הנמצאות על מגש זה בזמן שהמכונה דלוקה.
חמם פאסיבי ידוע ביתרונו בחיסכון בחשמל. מומלץ למקם את כוסות המשקה על משטח חמם הכוסות לייצוב טמפרטורת הקפה בכוס בזמן המיצוי.
> מגש נירוסטה לאיסוף נוזלים
מכונת אספרסו קפה "פניסיה" מצוידת במגש נירוסטה לאיסוף עודפי נוזלים ושאריות קפה הנוצרים בהליך הכנת הקפה. נשלף בקלות לניקיון יעיל.
> גוף המכונה
מעטפת גוף מכונת אספרסו קפה Fenice עשויה מנירוסטה מלוטשת ומבריקה ברמת גימור מהוקצעת למראה קלאסי ומרשים. טיפול תקופתי ונכון למכונה יעניק לה אריכות מראה לשנים רבות של מכונת קפה חדשה.
> מימדים
גובה – 32.5 ס"מ. רוחב – 21.2 ס"מ. עומק – 26.4 ס"מ.
> אחריות המכונה
מוגבלת לשנה במעבדות מורשות.
>ארץ יצרן
איטליה.