שיטות לסינון אבנית
◄ התקנת מסנן מרכך מים כבר בחיבור מים ראשי של הבית או הבנין. ניתן לבצע גם התקנה דומה של מתקן בחיבור המים מתחת לכיור שבמטבח. שימו לב! יש לוודא כי המתקן מסנן אבנית באופן אפקטיבי ולא רק טעמי לוואי ומזיקים אחרים. ישנה עדיפות להתקנת מתקן ריכוך וסינון המיועד במיוחד למכונות קפה.
◄ טכנולוגיה אפקטיבית נוספת בעלות נמוכה יחסית הינה השימוש בקנקני בריטה הנמכרים במרכולים השונים. מסנן בריטה הוכח כאפקטיבי בסינון אבנית וחלקיקים מזיקים אחרים, הודות לשימוש במכניזם החלפת יון הפותר גם בעיות אשלגן וסידן. עלות מסנן בריטה היא כ 30 ש"ח לפילטר. אולם יש להקפיד על החלפתו של מסנן כל חודש לערך, (תלוי בצריכה).
◄ חומרים מזיקים במים, חלקיקי חול ומזהמים
על אף אפקטיביות מסנני בריטה ופילטרים מרככים דומים המסננים אבנית ומונעים את הצטברותה לאורך זמן, פילטרים אלו בדרך כלל לא מסננים חלקיקי חול ומינרלים אחרים העלולים להימצא במים בארץ. מערכות צנרת ישנות או חלודות כמו גם מיקומכם הגיאוגרפי בארץ, הינם משתנים המשפיעים על איכות המים. יש לוודא את נקיון מי הברז בביתכם או במשרד, הואיל וחלקיקי חול ומזיקים אחרים מהווים גם הם נזק ובעיות לתפקוד מכונת הקפה. לדוגמא- סתימת הצנרת הפנימית במכונה, שחיקת אטמים ושסתומים.
שימו לב! גם נזקים כתוצאה מחלקיקי חול ומלחים שונים אינם מכוסים על ידי אחריות היצרן/יבואן ו/או נותני השירות.
ריכוך המים וסינון חלקיקים מזיקים
◄ פילטר נוסף המותקן במכונה עצמה אשר הינו בעל יכולת סינון מיקרונים, ינטרל את רוב חלקיקי החול והמינרלים המזיקים.
◄ באם אין ברשותכם פילטר שכזה, מומלץ במקרה זה לעשות שימוש במי מעיינות מינרליים אשר עברו כבר סינון ראשוני, ולסננם שוב באמצעות פילטר בריטה כאמור.
◄ שימוש בחומרים מסירי אבנית המאושרים ע"י היבואן/יצרן הינה דרך אפקטיבית נוספת לצמצום נזקי הצטברות אבנית במכונת הקפה שברשותכם, ואף ימיסו הצטברויות מינרלים ומלחים מזיקים ברכיבי המכונה.
חשוב! אין להשתמש בשום אופן ב- חומץ! שימוש בחומץ מסב נזקים בלתי הפיכים לרוב מכונות הקפה.
כמו כן, מוצרים שגרתיים הנמכרים תחת הכותרת "מסירי אבנית" (כגון מקומקום חשמלי) אינם מומלצים לשימוש בשילוב עם מכונת קפה, אלא אם אושרו במפורש על ידי היצרן/יבואן של סוג המכונה שברשותכם.
טיפול תקופתי במכונת הקפה ותחזוקתה
◄ בטרם נבצע כל פעולה במכונת הקפה, יש לנתק אותה ממקור החשמל ולתת לה זמן להתקרר.
◄ הצעד הראשון הוא ריקון מגש איסוף הנוזלים, הוצאת המים ממיכל המים, ושטיפתם במים פושרים. נא לא להכניס חלקים אלו למדיח. יש לנקות במים פושרים גם את ידית מיצוי הקפה והמסננים, ושוב- לא במדיח!
◄ כאשר סיימנו להקציף חלב באמצעות צינורית אדי הקיטור, יש לבצע ניקוי מיידי של הצינורית. באם ניתן, יש להבריג החוצה את קצה הצינורית ולנקותו היטב. דרך מומלצת היא- השרייה במים פושרים עם סבון, ניקוי עם מקרצף, ייבושם והחזרתם למכונה. מעבר להשלכות הבריאותיות של שאריות חלב שלא נוקו, הזנחת נקיון מסוג זה תגרום לחסימה וסתימה של צינורית אדי הקיטור / מים חמים.
◄ מכונות עם מטחנת קפה מובנית בתוכן, כמו גם מטחנת קפה ביתית עצמאית, מצריכות ניקוי של מיכל פולים קפה. הדרך המומלצת היא באמצעות מגבת לחה באופן יסודי, ולהמתין לייבוש מוחלט. כך נפטרים מצבירת שומנים של פולי קפה, ונשמור על סביבה הגיינית.
שימו לב!
הקפידו לרכוש את פולי הקפה ממקורות אמינים ומקצועיים. קלייה לא מקצועית או אריזה רשלנית של פולי הקפה עלולה להכיל גופים זרים אשר יזיקו לפעולת מטחנת הקפה. פולי קפה שומניים מדי, כמו גם חלקיק אבן למשל יכולים לגרום ללהבי המטחנה להיתקע, ואף לשריפת המנוע.
אסור אסור אסור- שפיכת מים לתוך מטחנת הקפה * שימוש בקפה טחון במטחנה * שימוש בפולי קפה ירוקים (שלא נקלו) !
◄ השתמשו בניקיון המכונה תחילה במגבת לחה מעט, ולאחר מכן נגבו במגבת יבשה.
◄ חשוב לא לעשות שימוש בחומרים מנקים ו/או ממיסים אשר אינם מומלצים למגע עם אוכל או אזהרות אחרות. מים פושרים בשילוב עם מעט סבון בהחלט מבצעים את המטלה.
ניקוי ראש מיצוי קפה במכונה, מסננים, וידית חליטת הקפה-
חומר מיוחד להמסת שומני קפה (כגון קפיזה) הוא החומר המומלץ לשימוש. שוב- אין לשטוף במדיח הכלים שבמטבח.
באם נקפיד על האמור לעיל- מכונת הקפה שברשותנו תאריך שנים ותפיק אספרסו איכותי מקצועי באופן עקבי, בעוד שאי-הקפדה על הכללים תסיים את חיי המכונה במהירות ו/או תפגע באיכות הקפה המופק.