ECM Cellini Permium -
מכונת קפה אספרסו מקצועית חצי-אוטומטית ECM סליני פרימיום
מידע כללי
מכונת אספרסו הזהה למודל Giotto Premium עם הבדל אחד- דפנות מכונת קפה זו מימין ומשמאל הינן שטוחות בניגוד לדופן המנופחת במודל ה- Giotto.
ECM מייצרת מכונות אספרסו קפה איכותיות. מכונת אספרסו ECM הינן שילוב מוצלח של הנדסה ובקרה גרמנית במראה איטלקי. המכונה מגיעה עם 2 ידיות מיצוי קפה, (מנה בודדת וכפולה להפקת שתי כוסות קפה בו זמנית) וכפית מנה מדודה.
מאפייני המכונה
◄ ידית הקפה ידית מיצוי קפה מקצועית 58 מ"מ מפליז בציפוי ניקל לייצוב החום בהפקת קפה אספרסו. ◄ ראש חליטת קפה E61 ראש חליטת קפה E61 המוצלח עקב מעגל הזרמת מים חמים המוזרמים ללא הפוגה בין הדוד לראש חליטת קפה. מחזור זרימה זה שומר על החום קבוע ויציב להפקת קפה מושלם פעם אחר פעם.
◄ משאבה מכונת קפה זו מצוידת במשאבת לחץ איכותית ושקטה בלחץ עד 19 בר. להפקת אספרסו מוצלח נדרשת רק רמת לחץ של 9 בר.
◄ שעון לחץ בודד
הלחץ בדוד מצוי תחת בקרה של שסתומי לחץ השולטים בפעילות גוף החימום ובוויסות הלחץ. מד לחץ הדוד מצוי בחזית מכונת קפה זו. כשמושג לחץ 1-1.5 בר, המכונה מוכנה לפעולה.
◄ שסתום פריקה תלת-כיווני בצד שמאל נמצא מתג ההפעלה ומימין מצויה ידית הפעלה להפקת קפה. בעת ההפעלה נדלקת נורה ירוקה ודוד המים מתחמם. האור האדום מתחלף לירוק ומד הלחץ מצוי על בר אחד של לחץ, המכונה מוכנה לפעילות וניתן להפיק קפה. משך ההמתנה- 10 דקות. על מנת להפיק קפה אספרסו, יש לתמרן את הידית מימין לראש החליטה. ידית זו שולטת גם בשסתום הפריקה בראש החליטה. הזזת הידית כלפי מעלה, פותחת את השסתום ומאפשרת זרימת מים דרך פולי הקפה הטחונים. בשלב זה המשאבה פועלת. בסיום החליטה יש להוריד את הידית כלפי מטה. השסתום יפרוק את לחץ המים בקפה הטחון המשומש. כך מתבצע יבוש קפה הטחון המשומש וכן מניעת טפטופים מלכלכים, ובנוסף- אפשרות ניעור הקפה כיחידה אחת.
◄ הגנת ניתוק בחוסר מים
ישנו חיישן המצוי במיכל המים הסוגר באופן אוטומטי את גוף החימום בדוד כאשר פני המים נמוכים מדי.
◄ דוד "מחליף-חום" דוד נחושת מצופה בניקל, בנפח 1.8 ליטר המתחמם תוך רבע שעה. לאחר מכן ניתן להפיק קפוצ'ינו ואספרסו ללא הפוגה. מנגנון Heat Exchanger המאפשר הפקת קפה והקצפה בו במקביל.
◄ חמם כוסות קפה
במכונת קפה זו קיים מגש עליון לחימום פאסיבי של כוסות קפה. כידוע, כוס קפה קרירה תנטרל את חום קפה האספרסו ותפגע באיכותו.
◄ הוצאת מים חמים ואדי הקיטור הוצאת מים חמים לחימום כוסות קפה וכן לשם הכנת תה, ומשקאות חמים אחרים. והפקת אדי קיטור להקצפת חלב. בידוד כפול נגד כוויות. חיבור כדורי המאפשר חופשיות תנועה.
◄ מיכל מים
מיכל בנפח 3 ליטר. שליפה נוחה למטרת מילוי/ניקוי.
◄ ניקיון המכונה ותחזוקה
ניקוי ראש המכונה (back-flush) כל מאה כוסות קפה. יש למקם מסננת "עיוורת" בידית מיצוי קפה, להוסיף כפית חומר ניקוי "קפיזה". הידוק חזק של ידית הקפה לתוך ראש המיצוי במכונה, הפעלת משאבת הלחץ באמצעות הרמת הידית. לאחר מספר שניות המשאבה תשתתק, ואז יש להוריד את הידית באופן מלא כך שחומר הניקוי יתרוקן לתוך מגש האיסוף. יש לבצע התהליך 5 פעמים, עד שהמים יוצאים ללא צבעי קפה ובהירים. מומלץ להזרים מיםללא קפה לניקוי יסודי של שיירים מחומר הניקוי.
◄ מימדי המכונה
גובה – 35.6 ס"מ. רוחב – 33.5 ס"מ. עומק – 44 ס"מ.
◄ משקל המכונה
23.8 ק"ג.
◄ ארץ יצרן איטליה.
◄ תוקף האחריות מוגבלת לשנה במעבדות היבואן.