ECM Giotto Premium מכונת אספרסו


שם המוצר:
המחיר שלנו:
מע"מ:
דמי משלוח:
זמן אספקה:
תקופת אחריות:

ECM Giotto Premium מכונת אספרסו

8,980.00
כולל מע"מ
0.00
1
שנה
ECM Giotto Premium מכונת אספרסו
ECM Giotto Premium מכונת אספרסו


ECM Giotto Premium מכונת אספרסו - מידע נוסף

ECM Giotto Permium - 

מכונת קפה אספרסו מקצועית חצי-אוטומטית ECM ג'יוטו פרימיום

 

מידע כללי


חברת ECM, יצרנית מכונות קפה אספרסו בבעלות גרמנית אך ממוקמת באיטליה. מכונות קפה תוצרת ECM מהוות צירוף מושלם של עיצוב הנדסי עם בקרת איכות גרמנית במראה וייצור איטלקיים. 
 
מכונה זו מאובזרת ב 2 ידיות קפה, (למנה בודדת ולמנה כפולה עם מזיגת "סטריאו" להפקת שתי כוסות קפה בו זמנית) וכפית מדידה
.

 

מאפייני המכונה

 

ידית הקפה
ידית מיצוי קפה מקצועית 58 מ"מ בנויה מפליז עם ציפוי ניקל לשמירת יציבות טמפרטורה בעת הפקת קפה.

ראש מיצוי קפה E61
ראש מיצוי קפה E61 המקורי הינו הטוב ביותר הודות למעגל זרימת מים חמים הסובבים ללא הפסקה בין דוד חימום המים לראש מיצוי הקפה. מעגל זרימה זה מספק שמירה על הטמפרטורה האופטימלית קבועה ויציבה להכנת הקפה הרצוי כוס אחר כוס בהצלחה מושלמת. 

  

משאבת לחץ
במכונת קפה זו מותקנת משאבת אולקה בחיבורי פליז, עם פעולה שקטה וחזקה ובלחץ 19 בר. כידוע להפקת קפה אספרסו מקצועי נדרש רק לחץ של  9 בר.
 

 שסתום לחץ תלת-כיווני 
בצד השמאלי העליון ממוקם מתג ההפעלה הראשי ובצד ימין נמצאת ידית ההפעלה הידנית להפעלת מתג הפקת קפה.
אור ירוק נדלק בעת הפעלת מתג ההפעלה הראשי ודוד המים מתחיל להתחמם. כאשר האור האדום הופך לאור ירוק ושעון מד הלחץ מורה על כ- 1 בר, המכונה מוכנה לעבודה והקפה ניתן להפקה. זמן ההמתנה הינו כ-10 דקות, וכן מומלץ להמתין מספר דקות עד להתחממות מושלמת של ראש המיצוי.
על מנת להכין קפה קפ'וצינו או אספרסו או יש להשתמש בידית הממוקמת מימין לראש המיצוי. מערכת זו ייחודית בכך שידית זו למעשה שולטת גם בשסתום השחרור שבראש המיצוי. כאשר מזיזים את הידית כלפי מעלה, השסתום נפתח ומאפשר זרימת מים דרך פולי הקפה הטחונים. בשלב זה מופעל מתג המשאבה. כאשר פעולת הפקת הקפה מסתיימת, יש להנמיך את הידית כלפי מטה באופן מלא. פעולה זו גורמת לשסתום לפרוק את לחץ המים בקפה הטחון המשומש. 2 מטרות מוגשמות-: הראשונה, יניקת הלחות מן הקפה הטחון המשומש ומניעת טפטוף מלכלך, והשנייה- יעול ופישוט של ניעור הקפה כמקשה אחת מן הידית. 
 

חיישן גובה מים במיכל

מחוץ למיכל המים ובתחתיתו ישנו חיישן המכבה באופן אוטומטי את גופיי החימום בדוד בכל פעם שפני המים נמוכים.
 

דוד "היט אקסצ'יינג'ר" 
זהו דוד נחושת בציפוי ניקל. הינו בקיבולת 1.8 ליטר. מתחמם תוך רבע שעה, אולם לאחר מכן מסוגל להפיק אספרסו וקפוצ'ינו ללא הרף. בדוד קיים Heat Exchanger להפקת קפה ולהקצפת חלב בו זמנית.

 

שסתומי ביטחון למניעת יניקת נוזלים לדוד ולפריקת לחץ יתר 
שסתומים אלו חשובים מאד במכונה. שסתום פריקת הלחץ הינו שסתום ביטחון המופעל במקרה של חום יתר, ופורק את הלחץ בדוד. השסתום השני חוסם יניקת חלב מהידית לתוך הדוד ומונע בכך את זיהומו. כמו כן, השסתום משחרר עודפי אויר המצטברים בדוד בעת חימומו.

בקרה אלקטרונית
בקרה אלקטרונית לשם מילוי מים בדוד הינה חשובה ביותר. שני חיישנים - אחד בדוד עצמו והשני מקושר למיכל המים. חיישנים אלו בוחנים את מפלס המים ומתקשרים זה עם זה. כך מתקבלת שליטה בפעילות המשאבה למילוי הדוד במים בעת הצורך. כמו כן, במידה והמים במיכל או בדוד אזלו, מופעל אמצעי בטיחות לכיבוי הדוד.
 

חימום כוסות פאסיבי

חימומן של כוסות אספרסו הינו חיוני להפקת אספרסו טעים, כוס קפה קרירה תנטרל את חום קפה האספרסו ותפגע באיכותו. 

 

 צינורית ליציאת מים חמים
צינורית להפקת מים חמים משמשת לחימום מהיר של כוסות קפה קרירות וכן להפקת מים חמים להכנת תה, מנה חמה וכדומה. צינורית עם בידוד נוסף שאינה מתחממת לרמה מסוכנת. הצינורית מחוברת בחיבור כדורי ומסתובבת לכל כיוון.

 

 צינורית לאדי הקיטור
הצינורית מצויה גבוה יחסית, והינה ארוכה דיה כך שמתאפשרת הקצפה נוחה בכל כלי. ישנו חיבור כדורי המאפשר לסובב בכל זווית. כמו-כן היא נוטה לצד שמאל בכדי לאפשר מרחב עבודה רחב. מצופה גם כן בבידוד נוסף נגד כוויות.

 

מיכל מילוי מים

מיכל זה הינו בקיבולת 2.9 ליטר. ניתן לשליפה בנוחות לשם מילוי/ניקוי.


ניקיון המכונה ותחזוקה 

יש לבצע ניקוי ראש המכונה (back-flush) כל מאה כוסות קפה. 
ראשית יש למקם מסננת אטומה בתוך ידית מיצוי קפה, מוסיפים כפית חומר ניקוי "קפיזה", סגירה חזקה של ידית הקפה לתוך בית ראש המיצוי במכונה והפעלת משאבת הלחץ באמצעות הרמת הידית. לאחר מספר שניות המשאבה תשתתק, ואז יש להנמיך את הידית באופן מלא כך שחומר הניקוי יתרוקן מראש המיצוי ישירות למגש הנוזלים. יש לבצע ניקיון זה כ-5 פעמים, עד שהמים ייצאו למגש ללא צבעי קפה וצלולים. מומלץ להזרים מים מספר פעמים ללא קפה לשם ניקוי יסודי של שאריות חומר הניקוי. 
 

 

מימדים

גובה – 36 ס"מ. רוחב – 34 ס"מ. עומק – 43 ס"מ.

 

משקל המכונה

24 ק"ג.
 

ארץ יצרן
איטליה.

 

תוקף האחריות
מוגבלת לשנה במעבדות המורשות.

 

מד לחץ

לחץ הדוד נמצא תחת בקרה של שסתומי לחץ המזהים את לחץ הדוד ושולטים על פעילות גוף החימום לוויסות הלחץ.
מד לחץ הדוד מצוי בקדמת המכונה. כשמחוג מד הלחץ מורה על 1-1.5 בר לחץ, ניתן להתחיל בהליך הפקת קפה והקצפת חלב.

ארץ ייצור איטליה
תקופת אחריות שנה
משקל המכונה 23.5 ק"ג
חומר גוף המכונה נירוסטה + ניקל
חומר הדוד נחושת, מצופה ניקל
סוג הדוד מחליף חום
נפח הדוד 1.8 ליטר
זמן חימום ראשוני 12 דקות
סוג משאבת המים רטט
מקסימום לחץ המשאבה 19 בר
הספק המשאבה 54 וואט
לחץ בזמן מיצוי 9 בר
טמפרטורת מים ביציאה במעלות צלזיוס 90.5
טמפרטורת הקפה במעלות 79
זמן הגעה לטמפ' הקצפה אופטימלית בשניות 0
זמן הקצפת 250 מ"ל חלב 26
מיכל המים פלסטיק לבן
נפח המיכל 2.9 ליטר
נשלף מלמעלה
גובה לשליפה 28 ס"מ
הגנה מפני חוסר מים כן
פילטר מים כן
מרכך מים נטען לא
חיבור ישיר למים כן, קיט אופציונלי
ידית מים חמים כן, נפרדת
סוג ידית הקפה מסחרית
חומר בית המסננת פליז מצופה בניקל
חומר הידית פלסטיק מוקשה
משקל הידית 624 גרם
קוטר 58 מ"מ
מסננות כלולות בודדת וכפולה
מתאם לפודים לא
שסתום לשחרור לחץ כן, ידני
מתגי ההפעלה ידנית
הכנת קפה אוטומטית לא
נורות בקרה on/off + שעון לחץ
שטח חמם כוסות 23.49X 24.13
חמם כוסות פסיבי / אקטיבי פסיבי
טמפרטורת חמם כוסות במעלות 49
מגש ללכידת נוזלים נירוסטה
מכסה המגש נירוסטה
טרמוסטט כן, מייצב לחץ
שעון לחץ כן
חליטה כפולה כן
שסתום הקלת לחץ מהדוד כן
גובה הכוס 8.89 ס"מ
הנמכת הכוס -
נפח מיכל פולי הקפה -
מטחנת קפה מובנית -
דרגות טחינה -
סוג להבי המטחנה -
עוצמת רעש מיצוי הקפה 63
הספק 1300
צבע המכונה כרום ניקל, נירוסטה
מידות (גובה,רוחב, עומק) בס"מ 35.5 / 33.0 / 42.6



להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך: