ECM Giotto Permium -
מכונת קפה אספרסו מקצועית חצי-אוטומטית ECM ג'יוטו פרימיום
מידע כללי
חברת ECM, יצרנית מכונות קפה אספרסו בבעלות גרמנית אך ממוקמת באיטליה. מכונות קפה תוצרת ECM מהוות צירוף מושלם של עיצוב הנדסי עם בקרת איכות גרמנית במראה וייצור איטלקיים. מכונה זו מאובזרת ב 2 ידיות קפה, (למנה בודדת ולמנה כפולה עם מזיגת "סטריאו" להפקת שתי כוסות קפה בו זמנית) וכפית מדידה.
מאפייני המכונה
◄ ידית הקפה ידית מיצוי קפה מקצועית 58 מ"מ בנויה מפליז עם ציפוי ניקל לשמירת יציבות טמפרטורה בעת הפקת קפה. ◄ ראש מיצוי קפה E61 ראש מיצוי קפה E61 המקורי הינו הטוב ביותר הודות למעגל זרימת מים חמים הסובבים ללא הפסקה בין דוד חימום המים לראש מיצוי הקפה. מעגל זרימה זה מספק שמירה על הטמפרטורה האופטימלית קבועה ויציבה להכנת הקפה הרצוי כוס אחר כוס בהצלחה מושלמת.
◄ משאבת לחץ במכונת קפה זו מותקנת משאבת אולקה בחיבורי פליז, עם פעולה שקטה וחזקה ובלחץ 19 בר. כידוע להפקת קפה אספרסו מקצועי נדרש רק לחץ של 9 בר.
◄ שסתום לחץ תלת-כיווני בצד השמאלי העליון ממוקם מתג ההפעלה הראשי ובצד ימין נמצאת ידית ההפעלה הידנית להפעלת מתג הפקת קפה. אור ירוק נדלק בעת הפעלת מתג ההפעלה הראשי ודוד המים מתחיל להתחמם. כאשר האור האדום הופך לאור ירוק ושעון מד הלחץ מורה על כ- 1 בר, המכונה מוכנה לעבודה והקפה ניתן להפקה. זמן ההמתנה הינו כ-10 דקות, וכן מומלץ להמתין מספר דקות עד להתחממות מושלמת של ראש המיצוי. על מנת להכין קפה קפ'וצינו או אספרסו או יש להשתמש בידית הממוקמת מימין לראש המיצוי. מערכת זו ייחודית בכך שידית זו למעשה שולטת גם בשסתום השחרור שבראש המיצוי. כאשר מזיזים את הידית כלפי מעלה, השסתום נפתח ומאפשר זרימת מים דרך פולי הקפה הטחונים. בשלב זה מופעל מתג המשאבה. כאשר פעולת הפקת הקפה מסתיימת, יש להנמיך את הידית כלפי מטה באופן מלא. פעולה זו גורמת לשסתום לפרוק את לחץ המים בקפה הטחון המשומש. 2 מטרות מוגשמות-: הראשונה, יניקת הלחות מן הקפה הטחון המשומש ומניעת טפטוף מלכלך, והשנייה- יעול ופישוט של ניעור הקפה כמקשה אחת מן הידית.
◄ חיישן גובה מים במיכל
מחוץ למיכל המים ובתחתיתו ישנו חיישן המכבה באופן אוטומטי את גופיי החימום בדוד בכל פעם שפני המים נמוכים.
◄ דוד "היט אקסצ'יינג'ר" זהו דוד נחושת בציפוי ניקל. הינו בקיבולת 1.8 ליטר. מתחמם תוך רבע שעה, אולם לאחר מכן מסוגל להפיק אספרסו וקפוצ'ינו ללא הרף. בדוד קיים Heat Exchanger להפקת קפה ולהקצפת חלב בו זמנית.
◄ חימום כוסות פאסיבי
חימומן של כוסות אספרסו הינו חיוני להפקת אספרסו טעים, כוס קפה קרירה תנטרל את חום קפה האספרסו ותפגע באיכותו.
◄ צינורית לאדי הקיטור הצינורית מצויה גבוה יחסית, והינה ארוכה דיה כך שמתאפשרת הקצפה נוחה בכל כלי. ישנו חיבור כדורי המאפשר לסובב בכל זווית. כמו-כן היא נוטה לצד שמאל בכדי לאפשר מרחב עבודה רחב. מצופה גם כן בבידוד נוסף נגד כוויות.
◄ מיכל מילוי מים
מיכל זה הינו בקיבולת 2.9 ליטר. ניתן לשליפה בנוחות לשם מילוי/ניקוי.
◄ ניקיון המכונה ותחזוקה
יש לבצע ניקוי ראש המכונה (back-flush) כל מאה כוסות קפה. ראשית יש למקם מסננת אטומה בתוך ידית מיצוי קפה, מוסיפים כפית חומר ניקוי "קפיזה", סגירה חזקה של ידית הקפה לתוך בית ראש המיצוי במכונה והפעלת משאבת הלחץ באמצעות הרמת הידית. לאחר מספר שניות המשאבה תשתתק, ואז יש להנמיך את הידית באופן מלא כך שחומר הניקוי יתרוקן מראש המיצוי ישירות למגש הנוזלים. יש לבצע ניקיון זה כ-5 פעמים, עד שהמים ייצאו למגש ללא צבעי קפה וצלולים. מומלץ להזרים מים מספר פעמים ללא קפה לשם ניקוי יסודי של שאריות חומר הניקוי.
◄ מימדים
גובה – 36 ס"מ. רוחב – 34 ס"מ. עומק – 43 ס"מ.
◄ משקל המכונה
24 ק"ג.
◄ ארץ יצרן איטליה.
◄ תוקף האחריות מוגבלת לשנה במעבדות המורשות.
◄ מד לחץ
לחץ הדוד נמצא תחת בקרה של שסתומי לחץ המזהים את לחץ הדוד ושולטים על פעילות גוף החימום לוויסות הלחץ. מד לחץ הדוד מצוי בקדמת המכונה. כשמחוג מד הלחץ מורה על 1-1.5 בר לחץ, ניתן להתחיל בהליך הפקת קפה והקצפת חלב.