> מד לחץ דו-כיווני - dual manometer
במכונה זו מותקן מד לחץ דו-כיווני המראה את רמת לחץ המשאבה וכן את לחץ דוד המים בדומה למכונות האספרסו הגדולות והמקצועיות.
-
> Faema E61 GroupHead
למכונה זו ראש E61 מקורי ליציאת הקפה החלוט. בדומה לרוב מכונות הקפה המסחריות האיכותיות ביותר. ראש E61 הינו בעל מוניטין כראש מצוי הקפה הטוב בעולם להפקת אספרסו בדיוק מקסימלי. הודות לערבול המים החמים הזורמים כל העת מהדוד לראש הגרופ וכך משמרים את הצנרת ואת ייצוב ההטמפרטורה כאופטימליים להפקת אספרסו מוצלח בכל פעם.
לידיעתכם- ראש E61 בנוי מיציקת פליז שמצופה בניקל ושוקל לבדו כמעט 5 קילו!
> לחץ המים בדוד
שסתום בקרת לחץ מקצועי משוכלל שומר על לחץ וטמפרטורת המים, ומסוגל באופן אוטומטי להפעיל מחדש את גוף החימום כאשר מזוהה ירידת לחץ.
מד הלחץ הנמצא בקדמת המכונה ומצביע על לחץ המים בדוד. המכונה מוכנה לשימוש כאשר ישנו לחץ של 0.8 - 1.2 בר.
> בקרה ממוחשבת
דוד חימום המים מצויד בחיישנים המעבירים מידע אל מוח השליטה הממוחשב של המכונה המבצע בקרה אינטגרלית על כל ביצועי מכונת הקפה. החיישנים מעבירים מידע אודות לחצים, מצב מפלס מים, טמפרטורת המכונה וכדומה. בכך נשמרת פעילותה התקינה של המכונה - כך למשל, במידה ונוצר חוסר מים במכונה מוח הבקרה יזהה זאת ויכבה את הדוד כאמצעי ביטחון. -
> שסתום פריקת לחץ תלת כיווני עם ידית בקרה מיוחדת
מכונת קפה זו מאובזרת בכפתור הפעלה ראשי בצידה השמאלי למעלה, וכן בידית בצידה הימני בידית להפעלת שסתום הפריקה והאחראית גם לפעולת הפקת הקפה.
בעת הפעלת כפתור ההפעלה הראשי, נדלק אור ירוק ודוד חימום המים מחל להתחמם. כאשר נדלקת הנורה הימנית הירוקה ומד הלחץ מראה לחץ של 1 בר, המכונה מוכנה לשימוש ולהפקת כוסות אספרסו קפה.
מעתה, לשם הפקת אספרסו קפה, יש להשתמש בידית הממוקמת מימין לראש מיצוי הקפה. מדובר במנגנון ייחודי ביותר הואיל וידית זו למעשה אחראית על הגרופ-הד (ראש המיצוי). פעולת הרמת הידית כלפי מעלה פותחת את השסתום כך שמים מתחילים לזרום דרך פולי הקפה הטחונים ובמקביל מופעלת המשאבה. לאחר סיום פעולת הפקת הקפה מורידים את הידית כלפי מטה באופן מלא. פעולה זו פורקת את שסתום הלחץ המשחרר את לחץ המים המצוי בקפה הטחון החלוט. בכך מתגשמות 2 מטרות:
א) הקפה הטחון החלוט מיובש למניעת טפטוף.
ב) דפיקת הקפה המשומש מהידית מתבצעת בקלות מאחר הינו מקשה יבשה אחת. שסתום פריקה זה הינו איכותי ביותר ומעניק בקרה מוצלחת יותר בהשוואה לרוב המנגנונים המצויים במכונות קפה המצויידות במשאבות רגילות.
> שסתום פריקת לחץ הדוד ושסתום מניעת שאיבה
שסתומים אלו מהווים חלק חשוב ביותר בפעילות המכונה. שסתום פריקת לחץ הדוד מהווה חסם בטיחותי המשחרר את הלחץ בדוד בכל עת שהדוד בסכנת חימום יתר.
שסתום מניעת שאיבה מנטרל את אפשרות יניקת חלב דרך הצינורית וחדירתו לדוד המכונה. שסתום זה דואג גם לשחרור לחץ אויר המצטבר בדוד בתהליך חימום המים.
> צינורית קיטור בציפוי נגד כוויות
צינורית הקיטור הינה ארוכה וממוקמת גבוה מעל שיש המטבח. צינורית הקיטור מספקת הקצפה קלה ונוחה בכל כלי המשמש להקצפת חלב. בפתח הצינורית ישנם שני חורים בלבד (ולא 3 או 4 בהשוואה למכונות אחרות) - כך שפעולת ההקצפה נעשית קלה ופשוטה יותר. הצינורית מחוברת בחיבור כדורי האפשר סיבובה ב-360 מעלות ומגיעה עם ציפוי כפול המונע התחממות ומספק הגנה מפני כוויות.
> מאפייני המשאבה
מדובר במשאבה וולומטרית מהטובות בעולם. שקטה ביותר בפעילותה, וחזקה ביותר, בנויה מפליז מבית היוצר של Fluid-O-Tech. במידת הצורך ניתן לכוון את הלחץ בקלות רבה.
> צינורית מים חמים עם ציפוי נגד כוויות
לווטרנו ישנה צינורית נפרדת למזיגת מים חמים. צינורית זו יעילה במיוחד לחימום כוסות אספרסו אשר לא חוממו מראש באמצעות מגש החימום. כמו כן, ניתן להשתמש בצינורית זו להפקת מים חמים לשם הכנת תה או כל משקה חם. הצינורית מחוברת בחיבור כדורי לסיבובה בכל כיוון, ובעלת ציפוי כפול למניעת התחממות והגנה מפני כוויות.
> מגש פאסיבי לחימום כוסות
מרכיב חשוב בהפקת קפה אספרסו מוצלח הוא מזיגתו לכוס שחוממה מראש. למטרה זו מצוי במכונת הווטרנו מגש פאסיבי לחימום כוסות. חימום המגש מתרחש כתוצאה מהחום הנפלט מפעולת המכונה, ומחולק באופן שווה לכל אורכו.
> אפשרות חיבור ישירות למקור מים
למכונה אפשרות חיבור ישירות למקור מים בדומה לחיבורים של מכונות אספרסו מסחריות מקצועיות בבתי קפה ומסעדות. כמו כן, ניתן לחבר את המכונה ישירות לצנרת הביוב מהמגש ללכידת נוזלים.
> ניקיון ותחזוקת המכונה
מומלץ לבצע ניקוי back-flush (היזון חוזר) במכונה בערך פעם בשבוע. במידה והמכונה נמצאת בשימוש רציף ומסחרי יש למעשה לבצע את הניקוי בסופו של יום העבודה. ביצוע ניקיון זה אינו מסובך ואורך דקות ספורות. תהליך הניקוי מתרחש כך: ראשית יש להתאים מסננת עיוורת (ללא חורים) או למקם את הגומי האוטם (מסופק באביזרי המכונה) במסננת רגילה נקייה. לאחר מכן להוסיף כפית חומר מנקה (קפיזה), להכניס היטב את ידית הקפה לראש מיצוי המכונה ולהתחיל את פעולת המשאבה באמצעות הזזת הידית כלפי מעלה באופן מלא. כעת המשאבה תרעיש מעט בתחילת הפעולה אך תעשה שקטה יותר בהמשך עקב בניית הלחץ. מספר שניות לאחר מכן והמשאבה צחדל להשמיע רעשים. כעת יש להנמיך את הידית כלפי מטה באופן מלא כך שחומר הניקוי ישוחרר לראש המיצוי (גרופ-הד) וכלפי למטה ישירות לתןך מגש איסוף הנוזלים. חומר הניקוי המוצא למגש הטפטוף אמור לצאת ללא צבע קפה, ויש לחזור על הפעולה עד שמתקבלת תוצאה זו. לסיום תהליך הניקיון יש להפעיל את כפתור הקפה להזרמת מים נקיים העוברים דרך ראש מיצוי הקפה. כעת מתקבלת מכונה נקייה וניתן להתחיל שוב בהפקת כוסות אספרסו איכותיות.
> מגש ניקוז נוזלים
למכונת קפה זו מגש עמוק ורחב הבנוי מנירוסטה למטרת ניקוז עודפי הנוזלים.
> שילדת המכונה
שילדת המכונה והמעטפת עשויות מנירוסטה חזקה ועמידה. קיימת גישה לרכיביה הפנימיים של המכונה בקלות מירבית על ידי הסרת המעטפת החיצונית. מתחת למשטח חימום הכוסות בחלקה העליון של המכונה ישנה אפשרות כניסה באמצעות מברג (גודל הפתח כ 20 ס"מ), למטרת כיוונון לחץ הדוד וטמפרטורת המים. וויסות מדדים אלו מתבצע כאמור ללא צורך בפירוק המוכנה לחלקיה, ובקרת הטמפרטורה כולה מתבצעת דרך פתח בודד זה. בנוסף, ניקיון אבנית המצטברת על גוף החימום מתבצע על ידי הסרת פשוטה של גוף החימום עצמו מבלי הצורך לפרק את כל הדוד, אפקט המייעל ומפשט את התהליך באופן משמעותי.
> מימדי המכונה
גובה – 40.5 ס"מ. רוחב – 29.5 ס"מ. עומק - 44.5 ס"מ.
> משקל המכונה
27.4 ק"ג.
> אחריות מכונת הקפה
מוגבלת לשנה במעבדות המורשות על ידי היבואן.
> ארץ יצרן
איטליה.