קפה גורמה ! רבותיי, מונח השגור בפי רבים אך משמעותו האמיתית אינה ידועה לכולם. "קפה גורמה" לעיתים נקרא גם בשם- קפה אנין, או קפה פרימיום, וככלל ישנה הסכמה גורפת כי מדובר בתערובות פולי ערביקה איכותיים המגודלים באזורים המובחרים לכך ברחבי כדור הארץ, ובעיקר אלו הנקטפים ביד אדם באזורים ההרריים ביותר.
קפה גורמה מאופיין בין השאר בטעם יחודי וקל לזיהוי אשר נוצר כתוצאה ממספר משתנים הרמוניים- אזור בית הגידול של הפולים, שיטת העיבוד, מרקם הקרקע והאקלים, כמו גם אופן ומשך הקלייה של הפולים. ישנה הסכמה כי איכויות קפה גורמה אינם יכולים לדור בכפיפה אחת עם נוכחות מורגשת של פולי רובסטה הגדלים בשפלה והנקטפים במכונה. קל וחומר לאור טעמם המריר והמעודן של פולי רובוסטה "המתנגש" עם המרקם של פולי ערביקה מובחרים.