תה הינו משקה המופק כתוצאה מהשרייה של עלים ולעיתים אף ניצנים משיח התה (קמיליה סיננסיס) במים מורתחים או מחוממים. לעיתים, משקה התה יכיל תערובות עשבי מרפא, תיבול כלשהו או חלקי פרי. משקאות "תה" העשויות מחליטות עלים שאינן משיח התה "קמיליה סיננסיס", זכו לכינוי "תה עשבוני", או "Herbal tea".
כבר לפני יותר מ 5,000 שנה, זכה התה להיות מקושר עם מגוון סגולות בריאותיות, החל מריפוי הצטננויות והקלה על מערכת העיכול ועד לריפוי מחלות זיהומיות.
אכן, בעקבות מחקרים מדעיים רבים בתחום, נמצאו עדויות רבות לכך שצריכת תה קבועה מקטינה את הסיכויים ללקות במגוון רחב של מחלות, כגון סרטן, מחלות לב וכלי דם.
בעולמנו המודרני המאופיין כל כך בייצור המוני והחדרת כימיקלים שונים למוצרי המזון, מתבלט התה כמוצר שהינו 100% טבעי לחלוטין, ללא תוספות כגון חומרי טעם וצבע, או חומרים משמרים.
יתרה מכך, תה ללא הוספה של ממתיקים כגון סוכר, או דבש הוא למעשה משקה נטול קלוריות, אך בו בזמן מהווה מרכיב חיוני בשמירה על איזון הנוזלים בגוף.
התה הגיע לאירופה לראשונה עוד במאה ה-17. הוא הובא על ידי ספנים הולנדיים ופורטוגזיים שניהלו קשרי מסחר עם סין והביאו את התה ראשית להולנד ובריטניה. עד מהרה החל להמכר התה במכירות פומביות וצבר פופלאריות בקרב בני האצולה ובעלי הממון בשל מחירו הגבוה.
בתחילת המאה ה- 20, צריכת תה נהפכה מוצר לכל בית עם הופעת שקיקי התה. שקיקי התה אפשרו למעשה הוזלה של המוצר המבוקש מכיוון שלא נצטרכו עוד כלים מיוחדים לחליטה, והפכו את התה למשקה החם הנפוץ בעולם.
חליטות תה מובחרות מהעולם
תה Assam (אסאם) חבל ארץ Assam נמצא לגדותיו של נהר בצפון מזרח אינדיה ומשמש כשטח גידול תה הרחב והגדול ביותר בתבל. תה Assam הינו תה שחור המאופיין בצבעו העשיר, ובעל טעמים וניחוחות אקזוטיים. תה Assam מושלם לאוהבי תה בארוחת הבוקר ומשמש כמרכיב חיוני בתערובות תה נפוצות, כדוגמת תה English Breakfast.
תה Darjeeling (דרג'ילינג) אחד מסוגי התה האיכותיים הינו תה Darjeeling. זהו אחד מסוגי התה הטעימים והיקרים ביותר הקיימים בתבל. מקור התה במחוז דארג'ילינג הממוקם בצפון מערב חבל בנגל באינדיה. התה נקטף משיחים הגדלים על מדרונות גבוהים ותלולים בהרי ההימלאיה. שיחי התה סופגים את קרני השמש במהלך היום, ובשעות הלילה נהנים מטמפרטורה קרירה ומגשמים רבים. תה הדרג'ילינג עשיר בארומה פרחונית ועדינה, וכן בעל גוף קליל וטעם המרמז על אגוז מוסקט. תחושת עקצוץ קלה על הלשון בעת לגימת התה מעידה על איכותו המעולה. תה זה מוכר גם בכינויו: "הדום פריניון" של התה – בשל סגולותיו הנדירות,טעמו הייחודי ויוקרו המוצלח.
תה Earl Grey (ארל גריי) תה Earl Grey הינו למעשה תערובת מתובלת של תה שחור, ונקרא על שמו של הרוזן צ'ארלס "ארל גריי". הרוזן Earl Grey ידוע היה בהוספה לתה השחור ששתה תמצית ברגמוט (תרכיז הדרים), הודות למתכון סיני עתיק שברשותו. תה שחור היייה פופולארי מאוד במאה ה- 18 במעגלי האצולה הבריטית, הואיל שתה היה מצרך יקר ערך באותה תקופה, למעשה רק האלפיון העליון יכול היה להנות משתיית תה. עושרה של האצולה הבריטית הופגן באמצעות הזמנת אורחים לתה מנחה בתוספת כיבוד. תה "ארל גריי" זכה כמובן למקום של כבוד מיוחד במפגשים אלו. תה ארל גריי הינו למעשה התה הראשון בהיסטוריה שתובל בתבלין. ככל הידוע בהיסטוריה המודרנית, ועד היום זהו התה המתובל המפורסם ביותר בעולם.
תה Nilgiri (נילגירי) Nilgiri ממוקמת בדרום-מערב אינדיה ומדובר באזור נרחב המשמש לגידול צמחי תה.צמח תה נילגירי מאופיין בעלים כהים, המעובדים עד לקבלת חליטה מוזהבת, העשירה בטעם ובעלת ניחוח פירותי. תה Nilgiri הינו למעשה התה הפופולארי ביותר בקרב תושבי אינדיה. בבורסות העולמיות, יבולים מובחרים של התה נילגירי נחשבים יוקרתיים ביותר.