מטחנת קפה ביתית
מטחנות קפה ביתיות הינן אלמנט מהותי בתהליך הפקת אספרסו ואין להקל ראש בבחירתן.
ההגיון ברור - הרי שאין טעם בהשקעה במכונת קפה איכותית ומקצועית אם מטחנת קפה ביתית שרכשתם אינה מבצעת עבודתה כהלכה והקפה לא נטחן מספיק דק, או אפילו "נשרף" בתהליך טחינת פולי קפה.
טיפ חשוב - לא מומלץ לטחון את כל כמות פולי הקפה בעזרת מטחנת קפה ביתית בבת אחת. יתכן וזה יהיה הדחף הראשוני, אך מדובר בטעות, הואיל ומרגע טחינתם באמצעות מטחנת קפה ביתית, מתחילים פולי קפה לאבד מהאיכויות החשובות לאספרסו שהינם כידוע- טריות, חדירת לחות, ארומה, טעם וקרמה.
הסיבה לכך היא אויבו הוותיק של פול הקפה- חמצן.
חמצון הינו אפקט טבעי המתרחש כאשר נפתחת אריזת הוואקום ופולי הקפה נחשפים לאוויר. ההבדל בין חשיפת פול קפה לבין קפה שכבר נטחן בעזרת מטחנת קפה ביתית, הינו שטח הפנים. קפה טחון על כן מתחמצן במהירות גבוהה הרבה יותר ומאבד את טריותו.